SI SYAHID

"Jika aku dipenjara, aku boleh beruzlah dan beribadah. Jika aku dibuang negeri, aku boleh melancong percuma dan jika aku dibunuh, maka aku dapat bertemu Tuhanku sebagai seorang shuhada" - Sheikh Abdul Qadir Audah -

 
Mutiara Kata
Maksud Islam ialah memperbaiki manusia,supaya baik hubungannya dengan Allah dan baik pula hubungannya dengan manusia.

Dakwah Islam itu sukar untuk memisahkan di antara agama dan masyarakat atau negara.Dakwah Islam mencakupi kedua-duanya sekali.

Iman adalah akidah atau pokok pegangan hidup atau kepercayaan.Iman mesti diikuti dengan amal.Amal adalah buah daripada iman.

Bahasa Jiwa
Yang jauh adalah masa yang berlalu
Yang dekat adalah saat datangnya mati
Yang berat adalah memegang amanah
Yang ringan adalah berbuat dosa sesama manusia dan meninggalkan solat
Yang besar adalah hawa nafsu manusia yang tidak pernah mencapai kepuasan....
Jalinan Ukhuwwah

Tiupan Jihad

ShoutMix chat widget
My Schedule
Alfun mabruk, Kih!
Thursday, December 27, 2007

Hari ini suasana ceria hadir tatkala diri kesunyian. Suasana ceria berlaku apabila mendapat khabar gembira kerana adik saya mendapat keputusan cemerlang dalam PMR yang diumumkan hari ini. Straight A! itulah yang mengangumkan saya. Seumur hidup saya masih lagi belum merasa kecemerlangan seperti ini. Apapun ianya bergantung kepada usaha sendiri. Tak dinafikan adik saya ni rajin belajar. Saya tetap mendoakan agar kejayaan cemerlang hadir mengisi ruang hidup saya. Result SPM yang belum keluar lagi penentu aras kecemerlangan saya dalam bidang akademik. Semoga Allah memberi peluang untuk saya merasai saat manis sebegini. Tahniah Kih!

Labels:

posted by tok pulai chondong @ 11:41 PM  
3 Comments:
  • At 12/30/2007 2:40 AM, Blogger banat @ saffa @ hazwani said…

    salam...tersenyum baca entry ni.dulu masa akak pmr pun dapat straight a mcm adik awak..tapi, xde rezeki pulak masa SPM.ade hikmahnye kn?

     
  • At 12/30/2007 8:00 AM, Anonymous sisyahid said…

    haah.mesti la ad hikmah yg tersembunyi..@kak ni malas la belajar latu masa SPM..he.he..atau msti ada yg berminat pada kak masa SPm..terus kak hilang tumpuan..hak.hak..gurau jah

     
  • At 1/01/2008 1:17 AM, Blogger banat @ saffa @ hazwani said…

    huhu~akak pun rasa akak kurang usaha waktu tu.agaknya dah lupa diri kot.tapi, macam awak ckp, there's sumthing behind it kn.akak rasa akak dah jumpa dan sgt mengerti hikmah knape akak xberapa score spm masatu.Beberapa B yang berselang seli dalam deretan A tu lah yang telah mmbawa kepada cita2 akak skg.hehe~eyh, nanti awak dah dpt result, bitau akak cepat2 tau.jazakillah.gud luck ok!!

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

Name: tok pulai chondong
Home: Kelantan, Malaysia
About Me: Duta Penyelamat & Kasih Sayang
See my complete profile
Previous Post
USRATI
Ulama'
Pautan Ilmu
Pautan Maklumat
Pergerakan
Archives
Powered by

Free Blogger Templates

BLOGGER

© 2005 SI SYAHID Template by Isnaini Dot Com